Къща с двор и басейн за 10.5 милиона евро (11.4 милиона

...
Къща с двор и басейн за 10.5 милиона евро (11.4 милиона
Коментари Харесай

София ни е Бевърли Хилс: Имот в полите на Витоша се продава за 10 млн. евро

Къща с двор и басейн за 10.5 милиона евро (11.4 милиона щ.д.) е най-скъпият неподвижен парцел в България, който се предлага на пазара.

За него разбираме от американския уебсайт за първокласни недвижими парцели Mansion Global като брокерът твърди, че имението не отстъпва на тези от Бевърли Хилс.

Къщата се намира в София, без да е посочено в коя част на столицата. От фотосите е видно, че е в полите на Витоша, разкрива СЕГА. 

Разположен на три етажа и на близо 21 000 квадратни фута (близо 2000 кв. метра), затвореният парцел е въплъщение на лукса, показва брокерът в малко видео. " Това съвременно имение със стъклено покритие, наподобява като че ли е прясно извадено от Бевърли Хилс, само че в действителност е на към 6600 благи оттова -  в София, столицата на Бълария ", споделят от Mansion Global.

Във видеото се дава къса информация за София (включително и къде се намира България), преимуществото на столицата да е наоколо до планина и до чист въздух, както и емблематични здания в центъра на града. 

Осемцифрената сума не е изненадваща, като се има поради, че растежът на цените на парцелите в България превъзхожда европейските си съседи, се показва във видеото. През третото тримесечие на 2022 година България е отчела 14.6% растеж на цените, надминавайки жилищните пазари в Испания, Франция и Италия.

По данни на консултанските компании растежът на цените на жилищните парцели у нас през 2022 година е над 18%. За последните 10 години недвижимите парцели са поскъпнали с 50%.

Цените на жилищата у нас в всеобщия и в по-високия клас жилища са задържали равнищата си към края на първото полугодие, сочат данни на български консултантски компании. В София търсенето през второто тримесечие е било насочено към по-големи жилища за за живеене. Купувачите търсят най-вече двустайни и тристайни жилища, по опция приключени и обзаведени, сочат наблюденията на организацията за недвижими парцели Arco Real Estate.

По нейни данни цените се задържат на високи равнища, като междинните за двустаен апартамент са сред 1600 и 1800 евро на кв. м, а за тристаен – сред 1500 и 1700 евро на квадрат. Стойностите варират в необятен диапазон според от региона, в който се намира парцелът, и положението му. В центъра и необятния център цените стартират от 1800 евро на кв. м, а междинната цена в идеалния център е към 2500 евро на кв. м според от местонахождението на парцела и характерностите му.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР